Home » Alle behandelingen » Geerestein op Maat
 

Geerestein op Maat

Wil jij ook afvallen maar is het je tot nu toe nog niet gelukt? Of lukt het je voor een korte periode maar houd je het niet vol?

Dan ben je op de juiste plek voor meer informatie om jouw doel(en) te bereiken met hulp. Met het programma Geerestein op Maat kunnen we je helpen bij het vinden van passende voedingsgewoonten en het behalen van een gezond(er) gewicht. Of je nu wil afvallen of je gezonde gewicht wil behouden zonder streng te moeten diëten, het kan allemaal!

Geerestein op Maat is een persoonlijk begeleidingstraject waar we jou helpen om jouw doel(en) te bereiken samen met onze gewichtscoach.

Voedingsconsult

Wat doet een gewichtscoach?

Een gewichtscoach is opgeleid om gezonde mensen (met gewichtsproblemen en een bmi tussen de 18,5 en 35) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Ze zijn onder andere geschoold in de voedingsleer en kunnen je helpen met verantwoord afvallen. Een gewichtscoach maakt gebruik van verschillende coaching methoden en motiveren de cliënt om meer te gaan bewegen of te gaan sporten.

Wanneer kun je bij een gewichtscoach terecht?

Je kunt terecht bij een gewichtscoach wanneer je begeleiding wil bij het afvallen, wanneer je je leefstijl blijvend wil veranderen, je gezondere en verantwoorde keuzes wil gaan maken zonder dit als een dieet te zien en wanneer je graag een stok achter de deur wil.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sandra Valkeneer. Ik ben 38 jaar oud, getrouwd met André en samen hebben wij 2 dochters.

Ik kom uit een sportief gezin, waar met name voetbal bovenaan stond. Na een blauwe maandag voetballen, kwam ik er achter dat dit niet de sport voor mij was. Wat dan wel? Dat wist ik zelf eigenlijk ook niet. Wel was ik dol op lekker eten. Helaas heeft dit er ook voor gezorgd dat ik uiteindelijk met enorm overgewicht mijn tienerjaren heb doorlopen.

Ik heb jarenlang allerlei methodes geprobeerd om af te vallen, wat nooit echt een blijvend effect had. Toen mijn oudste dochter 4 was en mijn jongste 1, besloot ik het roer om te gooien. Ik gunde hun een actievere moeder, maar bovenal gunde ik mezelf een gezonder en fitter lichaam en leven.

Ik kan nu met trots zeggen dat ik 50 kilo ben afgevallen en al ruim 10 jaar op gewicht blijf. Doordat ik van mening ben dat je jezelf niks hoeft te ontzeggen, maar meer naar de balans moet kijken, kan ik het met gemak volhouden en blijf ik netjes op gewicht. Ik ben altijd gewoon met ons gezin mee blijven eten en eet nog steeds dagelijks een lekker stukje chocola, ijs of waar ik dan ook zin in heb.

Naast mijn persoonlijke ervaring, heb ik in 2022 mijn certificaat behaald voor gewichtsconsulent en wil ik nu heel graag mijn opgedane kennis met jou delen.

Sandra Valkeneer

Waar kan ik jou bij helpen?

 • Afvallen en een gezonde relatie krijgen met voeding
 • Meer bewegen
 • Inzicht krijgen in jouw voedingspatroon
 • Advies en tips geven over o.a jouw voedingspatroon en leefstijl
 • Bij mij krijg je persoonlijke begeleiding en een op maat gemaakt programma afgestemd op jouw caloriebehoefte

Wanneer kan ik jou niet helpen?

Is onderstaande op jou van toepassing? Dan is een gewichtscoach helaas niet geschikt voor jou maar kan ik je wel door verwijzen naar een (gespecialiseerde) diëtist.

Als je bekend bent met hart en vaatziekten, diabetes, een darmziekte (prikkelbare darm syndroom, of andere darmziekten), een BMI hoger dan 35 hebt, een longaandoening hebt en/of nierpatiënt bent.

Geerestein op Maat meting

Het persoonlijke begeleidingstraject bestaat uit:

 • Een intakegesprek van ca. 1 uur
 • Een uitgewerkt intake- en begeleidingsplan
 • Toegang tot een voedingsdagboek in onze app
 • 3x per week persoonlijk contact via de app
 • 6x een consult van 45 minuten (meten en wegen + bespreken van de voeding van de afgelopen maand + tips)
 • Voedingsanalyse aan de hand van het voedingsdagboek

Wil jij ook een gezondere relatie met voeding creëren, lekker blijven eten door slimmere keuzes te maken en wil je graag een stok achter de deur? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ja ik wil meer informatie!

Hier vind je onze praktijken voor fysiotherapie

Hint: in Amersfoort, Woudenberg en Zeist kun je niet om ons heen.

Onze vestigingen