Home » Woudenberg Beweegt
 

Woudenberg Beweegt

Woudenberg Beweegt

Woudenberg Beweegt is een initiatief van de huisartsen, fysiotherapeuten en de diëtist en wordt ondersteund door de gemeente Woudenberg.

De doelstelling van het project is om jou te helpen bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl: meer bewegen en verantwoord eten.

Hoe zit het programma eruit?

Woudenberg Beweegt start elk jaar in januari en september. Het programma start met een intake, waarna je een aaneengesloten periode van 18-20 weken volgt en rond de 10e week een voortgangsmeting krijgt. Daarna zal op 6 maanden en na 1 jaar nog een her-testdag volgen. Gedurende de eerste periode werk je samen met anderen aan het leggen van een goede basis voor bewegen. Door alles onder begeleiding te leren over de voordelen van bewegen. En vooral ook hoe je dit verantwoord kunt opbouwen. Daarnaast vindt er vijf keer een voedingsbijeenkomst plaats met een diëtist. Zodat je na deze weken met een goede basis zelf verder aan de slag kunt om jouw leefstijl blijvend te verbeteren.

De intake

Voordat het programma van start gaat vindt er een intake plaats, waarin we samen met jou de beginsituatie bepalen. Deze intake bestaat uit twee delen, namelijk met de diëtist en de fysiotherapeut. De diëtist brengt jouw lichaamssamenstelling in kaart door onder andere jouw gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa meten. De fysiotherapeut brengt jouw lichamelijke conditie in kaart.

Leren wat gezond bewegen is

De lessen bestaan uit informatie en uitleg over verschillende vormen van bewegen gericht op cardio- en krachttraining. Naast een individueel programma op cardio- en krachtoestellen wordt er ook elke les een gezamenlijk deel verzorgd. Tijdens dit deel wordt er elke week een nieuw thema behandeld rondom trainen in de vrije ruimte. De volgende onderdelen komen sowieso aan bod:

  • Kracht;
  • Rompstabiliteit;
  • Balans;
  • Circuitvormen.

Leren over voeding en verantwoorde keuzes

Gedurende de eerste 18-20 weken zijn er naast de lessen over bewegen ook vijf bijeenkomst over voeding. Deze lessen worden gegeven door de diëtist in Woudenberg. Deze bijeenkomsten worden vooraf aan elke groep gecommuniceerd, waar mogelijk worden deze gecombineerd met de bijeenkomst van de fysiotherapeut. In deze sessies komen voeding en advies over een gezondere leefstijl aan bod. De laatste les wordt ingevuld met een leuke workshop!

Individueel en in groepsverband

Woudenberg Beweegt wordt gegeven in groepsverband, maar wel met een beweegprogramma op maat. Samen met andere gemotiveerde mensen volg je twee wekelijks de lessen. De intake en testdagen zijn wel individueel en vinden plaats op vooraf georganiseerde testdagen. De lessen worden op vaste dagen en tijden gegeven, zodat je weet wanneer je waar verwacht wordt. In veel gevallen draaien er twee groepen in dezelfde periode het programma. Hierdoor is het mogelijk om in overleg een les in te halen op een andere dag en tijd.

In ons actuele lesrooster is het mogelijk om te zien op welke dagen en tijden Woudenberg Beweegt plaatst vindt. Zowel op locatie Geerestein als locatie De Schans draait het programma Woudenberg Beweegt.

Resultaten en testdagen

Na de eerste periode sporten en bezig zijn met voeding vindt er een tweede testdag plaats. Zo is het vaak al mogelijk om de eerste resultaten van jouw inspanningen te zien. Vanuit dit punt is het de bedoeling dat jezelf verder gaat met alle opgedane ervaring en de gelegde basis. Veel deelnemers kiezen ervoor om verder aan de slag te gaan in onze fitness. Ons volledige sport en beweeg aanbod vind je hier. Het veranderen van een leefstijl is een duurzame en lange termijn verandering. Om blijvend resultaat te behouden is het belangrijk om de veranderingen vol te blijven houden. Als extra stimulans is er op 6 en 12 maanden nog een testdag. Hier meten we opnieuw jouw vorderingen, als extra stimulans en inzicht. De ervaring leert dat als je eenmaal gewend bent aan jouw nieuwe leefstijl dat deze ook blijvend zal zijn.

Geen kosten, wel een borg

Woudenberg Beweegt wordt gesubsidieerd door de gemeente Woudenberg. Hierdoor is het project laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Bij volledige deelname heb je geen kosten aan dit programma. Wij verwachten wel van alle deelnemers een intensieve inzet en een volledige opkomst bij:

  • De intake;
  • 20 beweegbijeenkomsten;
  • 5 voedingsbijeenkomsten;
  • 3 nametingen.

Om dit te waarborgen vragen wij voor het programma een borg van 40 euro. Als je voldaan hebt aan alle onderdelen krijg je de borg terug en tevens korting op het eerste jaar sporten in de vrij fitness bij Geeresteingroep.

Geïnteresseerd of al aanmelden?

Voor meer informatie en/of aanmelden kan je een e-mail sturen naar:  woudenbergbeweegt@geeresteingroep.nl

 

Lesvorm: Groepsles
Locaties: De Schans Woudenberg, Geerestein Woudenberg

Sporten bij de Fysiotherapeut

Professionele sportfaciliteiten en de juiste begeleiding onder één dak.

Plan een intakegesprek met ons

Hier vind je onze sportscholen

Onze sportdeskundigen en personal trainers verwelkomen je graag op een van onze locaties in Amersfoort, Woudenberg en Zeist

Onze vestigingen