GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wat is het?

De Gecombineerde Leefstijl Interventie, ookwel bekend als GLI of SLIMMMER, is een begeleid traject van twee jaar waarin je aan de slag gaat met het verbeteren van jouw leefstijl. Het doel van dit leefstijlprogramma is om samen met een team van specialisten en lotgenoten te werken aan een duurzaam gezond voedingspatroon, te streven naar gemiddeld 5-10% gewichtsverlies, te leren bewegen en om kennis te maken met het lokale sport- en bewegingsaanbod om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen.

Wat houdt meedoen in?

Het twee jaar durende programma begint met een half jaar intensieve begeleiding met veel informatie op het gebied van voeding en bewegen in groepsverband. Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer 8 personen. Daarna bekijk je samen met jouw zorgprofessional hoe je jouw gezonde leefstijl kunt behouden.

Leren bewegen met Geeresteingroep

Hoe doen we dat?

We starten met een intakegesprek bij onze leefstijlcoach. Voor uitgebreide informatie, het opstellen van jouw doelen en een meet- en weegmoment. Daarnaast volgen er 3 tot 6 individuele gesprekken met de dietist. 

In groepsverband volg je de eerste 24 weken wekelijks 1 uur per week een les over gezond en voldoende bewegen. Tijdens deze lessen maak je ook kennis met de buurtsportcoach en de beweegmakelaar van Woudenberg. Ook krijg je alle informatie over het lokale sport- en beweegaanbod. Met als afsluiting ook diverse leuke workshops. 

Om blijvend resultaat te boeken en te behouden worden er terugkommomenten georganiseerd, zowel met de groep als individueel.

Wanneer kan je meedoen?

  • Je gemotiveerd bent om twee jaar lang te werken aan een betere leefstijl;
  • Je ouder bent dan 18 jaar;
  • En je  hebt overgewicht (BMI tussen 25 en 40 kg/m2).

Voldoe je niet aan bovenstaande drie punten? Dat betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn! Neem ook eens een kijkje bij onze andere programma’s voor een gezondere leefstijl:

Hoe meld je je aan voor de GLI?

Aanmelden kan via jouw huisarts. Met hem of haar bespreek je of je binnen de doelgroep past en wanneer je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met jouw leefstijl kan de huisarts een verwijzing voor de GLI geven. De verwijzing gaat rechtstreeks naar onze leefstijlcoach: Gerlinda van Es – Wolswinkel. Zij zal contact met je opnemen om het eerste kennismakingsgesprek te plannen.

Samen werken aan een leven dat bij jou past kan vandaag nog! 

Ons team staat voor je klaar!

In samenwerking met Adviescentrum voor Voeding en Dieten

Jeanine Luteijn

Jeanine Luteijn

Fysiotherapeut

Esmee Groenhuis

Esmee Groenhuis

Fysiotherapeut

Wist je dat de GLI vergoed wordt?

Het tweejarig GLI programma wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Je hebt ook geen kosten voor het eigen risico. Wel is het belangrijk om goed de algemene voorwaarden van je zorgverzekering te lezen, zeker wanneer je tijdens het GLI traject wisselt van zorgverzekeraar. Bij sommige zorgverzekeraars kan dan de vergoeding komen te vervallen.

Tijdens de GLI wordt er een beroep gedaan op je eigen inzet en intrinsieke motivatie om blijvend gezond te bewegen. Samen wordt er gezocht naar een passende vorm van bewegen. Mogelijk vind je een leuke sportieve activiteit bij een vereniging, sportclub of sportcentrum. De kosten die hieraan verbonden zijn vallen buiten de vergoeding. Evenals eventuele gemaakte reiskosten.