Home » Alle behandelingen » Zwangerfit® / Mamafit®
 

Zwangerfit

In het kort

ZwangerFit® is een beweegcursus voor vrouwen die actief willen zijn tijdens de zwangerschap. ZwangerFit wordt gegeven door een gespecialiseerd (bekken)fysiotherapeute. MamaFit® is een vervolg op de ZwangerFit-cursus.

Conditie en spierkracht

Tijdens ZwangerFit wordt de algehele conditie en spierkracht getraind. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan het trainen van de stabiliteit van de lage rug- en bekkenregio. Door het trainen van de stabiliteit van de lage rug- en bekkenregio kunnen pijnklachten die ontstaan tijdens de zwangerschap verminderen of zelfs voorkomen worden. Iedere les wordt afgesloten met ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Deze ademhalingsoefeningen kun je toepassen tijdens de bevalling. Gedurende de les worden er tips en adviezen gegeven rondom houding en beweging, en wordt er uitleg gegeven over lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap.

De MamaFit-lessen hebben als doel het herstel na de bevalling. Er is aandacht voor het weer verantwoord oppakken van het sporten door conditie en spierkracht weer op te bouwen.

Bekkenbodem

De ZwangerFit-lessen hebben ook een preventief karakter: de bekkenbodem wordt ook getraind. Niet goed getrainde bekkenbodemspieren kunnen na een zwangerschap leiden tot bijvoorbeeld urineverlies. Door deze spieren tijdens de zwangerschap te trainen is de kans kleiner dat je klachten krijgt na de bevalling. Tijdens de ZwangerFit-les wordt jou geleerd hoe je de bekkenbodem zelf kunt aanspannen en welke oefeningen je kunt doen.

Fysiotherapie voor (aanstaande) moeders bij Geeresteingroep

  • Bekkenfysiotherapie
  • Manuele Therapie
  • Algemene fysiotherapie

Werken aan je bekken

Voorkom klachten na de bevalling.

Maak een afspraak met ons

Waar kun je terecht voor ZwangerFit en MamaFit?

Geeresteingroep locatie De Schans Woudenberg biedt deze lessen.

Onze vestigingen

Omdat gezonde beweeglijkheid voor
iedereen anders is, stellen we een
individueel behandelplan op dat zo goed
mogelijk aansluit bij het dagelijkse
leven.

Leer ons beter kennen

Het gemiddelde cijfer waarmee klanten ons waarderen