Home » Alle behandelingen » Geriatrie fysio- en oefentherapie
 

Geriatrie fysio- en oefentherapie

In het kort

Geriatrie fysiotherapie en oefentherapie is een specialisatie die zich richt op patiënten met een hogere leeftijd. Ons lijf is dag in, dag uit onderhevig aan slijtage. De gevolgen hiervan, zoals vermindering van mobiliteit of zelfstandigheid, worden merkbaar op latere leeftijd. Veel oudere mensen hebben last van één of meerdere aandoeningen en/of ziektes zoals artrose, long- of hartproblemen, Parkinson, dementie of hebben een CVA doorgemaakt. De geriatrie therapeut behandelen ook jongere mensen die ten gevolge van deze aandoeningen of ziektes verschijnselen vertonen van ouderdom.

Onze geriatrie therapeuten begrijpen hoe het ouder wordende lijf in elkaar steekt en zijn opgeleid om in te spelen op de complexe, vaak meervoudige, problematiek. Vaak wordt gezegd dat ouderdom met gebreken komt. Ondanks dat dit misschien waar is, kijken wij vooral naar de mogelijkheden die er nog zijn en die er nog te behalen zijn. Uiteindelijk werken we aan het grote doel om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven en zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen.

Onderzoek

In het onderzoek worden allereerst uw hulpvraag en doelen uitgevraagd. Afhankelijk van uw klachten worden uw spierkracht, conditie en balans getest en eventueel nog een aantal aanvullende onderzoeken gedaan. Daarna wordt samen met u een behandelplan opgesteld gebaseerd op uw hulpvraag en doelen.

Behandeling

De therapie bestaat veelal uit het oefenen van dagelijkse handelingen, oefentherapie om spieren te versterken en/of conditie te verbeteren, maar ook uit valpreventie of valtraining.

Nazorg

Geriatrie therapie gaat veel verder dan alleen het behandelen van uw klachten, aandoening(en) of ziekte(s). Wij vinden het ook belangrijk om uw omgeving in de behandeling te betrekken. Heeft u bijvoorbeeld een mantelzorger, dan kan het zijn dat deze door de zorg die hij of zij levert ook lichamelijke klachten ervaart. Ook hier hebben wij oog voor. Daarnaast kunnen wij de thuiszorg, partner, kinderen of andere betrokkenen informeren en adviseren over uw ziekte, uw behandeling, of hoe zij u kunnen helpen om het geleerde toe te passen in uw dagelijkse handelingen.

Blijf gezond bewegen

De oefentherapeut pakt de oorzaak van klachten structureel aan

Maak een afspraak met ons

Waar kun je terecht voor Geriatrie fysio en oefentherapie?

Geeresteingroep heeft vestigingen in Amersfoort, Woudenberg en Zeist.

Onze vestigingen

Fysiotherapie bij Geeresteingroep

  • Algemene fysiotherapie
  • Mensendieck oefentherapie
  • Manuele therapie
  • Haptonomie
valtraining Parkinson

Blijf gezond bewegen

De oefentherapeut pakt de oorzaak van klachten structureel aan

Maak een afspraak met ons

Omdat gezonde beweeglijkheid voor
iedereen anders is, stellen we een
individueel behandelplan op dat zo goed
mogelijk aansluit bij het dagelijkse
leven.

Leer ons beter kennen

Het gemiddelde cijfer waarmee klanten ons waarderen