Home » Valpreventie en Training
 

Valpreventie en training

In het kort

Valproblematiek onder ouderen is een groot probleem. Wist u dat er elke 5 minuten een 65plusser op de spoedeisende hulp beland na een val? Dan hebben we het alleen nog maar over de mensen die letsel overhouden aan de val. De gevolgen van een val kunnen enorm groot zijn. Zo kan het invloed hebben op de zelfredzaamheid, de kwaliteit van leven en is het in sommige gevallen niet meer mogelijk om zelfstandig thuis te wonen.

Onderzoek

Valpreventie of valtraining is daarom van essentieel belang als u al eens bent gevallen, een verhoogd risico heeft om te vallen of wanneer u bang bent om te vallen. De therapeut zal kijken waar het probleem vandaan kan komen en kan u daarmee een training op maat geven. Deze training kan bestaan uit oefeningen om uw balans en spierkracht te verbeteren, valgevaarlijke situaties kunnen geoefend worden of u krijgt valtraining, waarbij u leert om zo veilig mogelijk te vallen.

Behandeling

Daarnaast kan de therapeut ook met u in gesprek gaan over valangst. Valangst kan een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Mensen met valangst vertonen namelijk vaak vermijdingsgedrag en zijn steeds minder in beweging. Het gevolg daarvan is dat uw spieren verzwakken en uw balans achteruitgaat, waardoor het risico op een valincident toeneemt. Door valangst op een effectieve manier, in combinatie met training, aan te pakken komt u meer in beweging en neemt het risico op een val af.

Fysiotherapie bij Geeresteingroep

  • Algemene fysiotherapie
  • Mensendieck oefentherapie
  • Manuele therapie
  • Haptonomie
valtraining Parkinson

Blijf gezond bewegen

De oefentherapeut pakt de oorzaak van klachten structureel aan

Maak een afspraak met ons

Waar kun je terecht voor Valpreventie en training?

Geeresteingroep heeft vestigingen in Amersfoort, Woudenberg en Zeist.

Onze vestigingen