Home » Alle behandelingen » Fysiotherapie bij Parkinson
 

Fysiotherapie bij Parkinson

In het kort

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson is erop gericht om problemen bij het bewegen te voorkomen, te stabiliseren of te verminderen.

Geeresteingroep is aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit betekent dat fysiotherapeuten opgeleid zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson om de best mogelijke zorg te kunnen leveren. Hierbij wordt er samengewerkt met verschillende zorgverleners.  In ieder stadium van de ziekte kunnen wij informatie en advies geven.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson kan helpen wanneer er problemen zijn tijdens het bewegen, zoals balansproblemen, stijfheid en hinder met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Fysiotherapie richt zich op het behouden en verbeteren van kracht, conditie en coördinatie.

Onderzoek

De fysiotherapeut start altijd met een uitgebreid intakegesprek, gevolgd door meerdere testen en onderzoeken. Nadien worden de uitkomsten daarvan besproken en aan de hand van te behalen doelen een behandelplan opgesteld.

Behandeling

De behandeling wordt persoonlijk afgestemd op iedere patiënt aan de hand van de hulpvraag en de behandeldoelen. De fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit het behouden of verbeteren van de conditie, krachttraining, balanstraining, looptraining en oefenen van de coördinatie.

Nazorg

Tijdens de fysiotherapeutische behandeling wordt veel aandacht besteed aan oefeningen om ook na het fysiotherapeutische traject zo mobiel mogelijk te blijven.

Na afronden van het behandeltraject is de fysiotherapeut ook nog altijd bereikbaar voor vragen, informatie en advies.

Fysiotherapie bij Geeresteingroep

  • Geriatrie fysiotherapie
  • Oefentherapie
  • Sportfysiotherapie
  • Bekkenfysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
valtraining Parkinson

Zet in op gezonde beweging

De fysiotherapeut helpt je bij het zetten van de juiste stappen.

Plan een afspraak met ons

Hier vind je onze praktijken voor fysiotherapie

Hint: in Amersfoort, Woudenberg en Zeist kun je niet om ons heen.

Onze vestigingen