Bikefitting

 

Contact & Tarieven Bikefitting

Klachten tijdens het fietsen? Dan is bikefitting misschien wel wat voor jou!

Wil je ver voorovergebogen zitten voor de hoogste snelheid of verkies je meer comfort boven snelheid. Heb je last van de knieën bij het bedwingen van een berg? Pijn in de nek bij het ploeteren door de polder? Of last van het zitvlees bij een gezellig tochtje? Schiet de kramp erin bij het aanzetten van een sprint? Tintelingen in de handen na een lange rit? Klachten tijdens het fietsen kunnen het plezier van fietsen doen verminderen, het kan er zelfs voor zorgen dat je stopt met deze hobby.
Dat is zonde want het fietsen heeft zoveel te bieden.

Daarnaast zou het ook niet nodig hoeven zijn om klachten te ervaren tijdens het fietsen wanneer je fiets goed is ingesteld. Om de juiste instellingen van jouw fiets te vinden is een bikefitting laten doen geen overbodige luxe.

Bij Bikefitting brengen wij de klachten tijdens of na het fietsen in kaart door onze specialistische kennis van het menselijk lichaam.
Daarbij meten en stellen wij de fiets nauwkeurig af die passend is voor jou als fietser. Dankzij ons nieuwe systeem kunnen wij gebruik maken van de kennis die in de afgelopen jaren is opgedaan binnen de Bikefitting.
Hierdoor kunnen wij een onafhankelijk advies uitbrengen voor jou.

Natuurlijk kijken we ook naar jouw wensen.

Bikefitting Geeresteingroep

Wat bieden wij aan tijdens een bikefitting?

Afstellen van schoenplaatjes:

Bij het afstellen van de schoenplaatjes letten we op de stand van het schoenplaatje ten opzichte van de schoen. Het is raadzaam om voor deze service te kiezen wanneer je nieuwe schoenen of nieuwe schoenplaatjes aanschaft.

Statische meting:

Na het doen van de statische meting kunnen we een advies uitbrengen over de juiste maten voor een fiets. Dit doen we op basis van een aantal (10 punten) van het lichaam. Let wel op, met deze meting kunnen in de buurt komen voor de ideale afstelling, aanpassing is dan nog mogelijk.

Dynamische meting:

Bij een dynamische meting wordt er gekeken naar de bewegingen die jij als fietser maakt. Wij maken voor deze meting gebruik van een pasfiets. Op deze pasfiets kunnen wij een de maten van jouw fiets overnemen, aanpassen naar de gewenste positie en de nieuwe maten overbrengen naar de huidige fiets.

Zadelselectie:

Een zadel is erg persoonlijk, de een houd meer van een zachter zadel de andere een hardere. De een zit meer voorover en weer een ander zit rechter op. Deze wensen worden besproken en meegenomen in het advies voor een zadel zodat je in een keer het juiste zadel aanschaft.

Afstellen schoenplaatjes Geeresteingroep
Bikefitting Geeresteingroep
Bikefitting meting Geeresteingroep