Leefstijlcoaching

 

Contact & Tarieven

Wat is een gezonde leefstijl?

Leefstijl betekent eigenlijk niets meer dan “een manier van leven”. Je leefstijl is alles wat je doet en laat. Je gewoontes. Een gezonde leefstijl betekent dan dat je op zo’n manier leeft dat je gezondheid wordt ondersteund en niet ondermijnd. Meestal denk je meteen aan eten en drinken, roken, alcohol en beweging. Maar het is veel meer. Het gaat ook over:

 •       hoe jij je voelt;
 •       of je stress ervaart;
 •       of je goed slaapt;
 •       of je fijne mensen om je heen hebt;
 •       of je dagelijks ontspanningsmomenten hebt.

Je leefstijl bepaalt hoe je in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. Het mooie is dat je met kleine aanpassingen al veel gezondheidswinst kunt behalen. 

Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijl coaching is altijd een persoonlijk traject. Als leefstijlcoach ga ik samen met je in kaart brengen hoe jouw leefstijl op dit moment is. Je kan hierbij denken aan hoeveel stress je ervaart, of je alcohol drinkt, of je rookt, hoe je slaapt, hoe je ontspant en hoe gezond je eet. We onderzoeken wat je wilt bereiken en/of veranderen. Wat wil en kun je aanpakken? We gaan op zoek naar jouw motivatie voor deze veranderingen zodat deze veranderingen jouw nieuwe gewoontes gaan worden. Alleen daarmee krijg je blijvend resultaat.

Het positieve effect van een gezonde leefstijl is al ruimschoots bewezen, namelijk minder kans op ernstige ziekten zoals hart- en vaatziekten en een langere levensverwachting. Daarnaast ga je je mentaal beter voelen in een lichamelijk fit lijf. Misschien heb je het al eens geprobeerd om gezonder te leven, maar val je telkens weer terug in je oude gewoontes. Echt veranderen en je gewoontes doorbreken is ook niet makkelijk. Omdat niet iedereen gelijk is, zal het voor elk mens weer anders zijn welke aanpak het beste werkt. Want elk mens is uniek en heeft ook eigen manieren om te veranderen. En het mooie is, dat als je jouw manier én motivatie hebt gevonden het bijna vanzelf gaat. Ik help je graag om dit te bereiken.

Verandering gebeurt in kleine stapjes. Kleine stapjes maken de kans op succes groot en het risico op mislukking klein. Maar ook kleine stapjes kunnen al een groots positief effect hebben op je gezondheid. Werken aan je leefstijl betekent werken aan een blijvende gedragsverandering. Het gaat dus niet om een tijdelijk effect, zoals vaak het geval bij een afslankdieet, personal training of een kant en klaar advies is. Leefstijl coaching helpt je om je doelen te behalen op een gezonde manier die bij jou past. Als leefstijlcoach sluit ik helemaal bij je aan en pas ik op het juiste moment de juiste interventies toe. Want gedragsverandering gaat in fasen en is afhankelijk van het moment. Je kunt helaas geen standaard lijstje afwerken.

Wanneer ga je naar een leefstijlcoach?

Voor lang niet iedereen is de stap naar het vinden van een leefstijlcoach even gemakkelijk. Misschien heb je nog niet zo goed voor ogen wat je zou willen of lijkt het alsof je het prima zelf zou moeten kunnen. Misschien vraag je, je wel af met welke vragen en/of problemen je terecht kan bij een leefstijlcoach? Dat kan voor iedereen anders zijn, maar het heeft in ieder geval altijd te maken met gezonder willen leven. Samen met jou kijken we naar wat nu lastig is en wat je graag zonder moeite zou willen in de toekomst.

 

In het kort gezegd kan ik je helpen als je:

 • meer in balans wilt komen;
 • mindfulness wilt toepassen in je leven;
 • op een gezonde manier wilt afvallen (geen afslankdieet!); 
 • fitter wilt worden; 
 • beter wilt omgaan met stress;
 • beter wilt slapen;
 • gezondere keuzes wilt maken (bijvoorbeeld over voeding); 
 • lekkerder in je vel wilt komen;
 • minder alcohol wilt drinken;
 • wilt stoppen met roken. 

Als jij ervoor openstaat om je leefstijl onder de loep te nemen én stap voor stap je ingesleten gewoontes te veranderen, dan kan ik je daarbij helpen. Samen vinden we jouw weg naar een gezonde leefstijl. Geen dieet, geen moeten of verbieden, het leven moet immers leuk blijven! Je kiest een andere insteek waarmee je van het leven kan genieten en eentje die je wél vol gaat houden. Jouw keuzes. We gaan je knop omzetten! Of beter gezegd, we gaan je gewoontes resetten.

Wie is leefstijlcoach Arda Thijssen? 

Mijn naam is Arda Thijssen en ik heb een grote passie voor sporten en gezondheid. Deze passie is de afgelopen jaren steeds groter geworden en na het afronden van de opleiding tot leefstijlcoach wil ik ontzettend graag mensen helpen ook een gezonde leefstijl te ontwikkelen en houden. Het mooie is dat ieder mens verschillend is en met de kennis uit mijn studie psychologie ga ik graag samen op zoek naar wat jouw unieke manier is om gezond te gaan leven. Daarnaast weet ik als ervaringsdeskundige met meerdere handicaps dat het leven met beperkingen niet altijd makkelijk is, maar mijn motto is “niets is onmogelijk” 

Ik hou ervan doelen te stellen en deze te halen. Van mij kun je een pragmatische aanpak verwachten met veel eerlijkheid, enthousiasme en empathie. Ik ben, waar nodig, soms direct. Samen met jou ga ik graag op zoek naar waar jij energie van krijgt om het beste uit jezelf te halen. Het verleden is geweest, dus we kijken samen vooral naar het hier en nu en gaan op weg naar een gezond leven en een mooie toekomst! 

Waar sta ik voor

Echt en oprecht – Ik heb geen bijbedoelingen en zeg wat ik denk en voel. In onze gesprekken zet ik mijn eigen overtuigingen aan de kant en toon interesse en belangstelling. Ik ben een open boek “what you see, is what you get” 

Nieuwsgierig – Ik ben erg nieuwsgierig naar wat mensen bezighoudt en wat hen drijft in het leven. Daar kom ik graag achter. Ook zoek ik met jou naar wat er echt speelt. Ik ben belangstellend en onderzoekend. 

Positief – Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik denk in oplossingen in plaats van problemen en niets in onmogelijk totdat het tegendeel bewezen is. Daarnaast zie ik altijd het positieve in mensen en ben ik enthousiast en energiek. 

Hulpvaardig – Iemand die hulp nodig heeft, help ik graag. Ik ben begripvol, inlevend en heel toegankelijk. 

Concreet – Ik geef duidelijkheid en structuur. Daarnaast werk ik planmatig en blijf in contact met de realiteit. 

Wat zijn de mogelijkheden voor leefstijlcoaching?

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking is geheel vrijblijvend en gratis. Tijdens het kennismakingsgesprek vertel je jouw verhaal en kun je vragen stellen. Ik leg je uit hoe mijn werkwijze is en geef ik een advies over welk traject het beste bij jou past. Aan het einde van dit gesprek spreken we samen af wanneer we weer contact met elkaar hebben. Zodat jij alle nieuwe informatie eerst rustig op je in kan laten werken en een keuze kan maken. Twijfel je na het gesprek nog steeds, dan is het altijd mogelijk om je te helpen bij het maken van een keuze.

Alle trajecten starten met het Leefstijl basispakket. Afhankelijk van de wensen en de doelen kan je een keuze maken in vervolg pakket. Het kan zijn dat je al genoeg hebt aan het Leefstijl basispakket van 5 sessies. Wil je meer en langer begeleid worden dan is er de mogelijkheid om dit aan te vullen met een vervolg pakket. Je kan kiezen uit de volgende mogelijkheden: 

Leefstijl basispakket

 • Intake;
 • 3 consulten leefstijlcoaching;
 • 1 beweeg adviesgesprek.

 

Leefstijlvervolgpakket – Small

 • 4 consulten leefstijlcoaching;
 • 1 consult beweegcoaching;
 • online account Geeresteinsport- en voedingsapp;
 • 1 keer per week whatsappcontact;
 • eindevaluatie.

Leefstijl vervolgpakket – Medium

 • 8 consulten leefstijlcoaching;
 • 2 consulten beweegcoaching;
 • online account Geeresteinsport- en voedingsapp;
 • 2 keer per week whatsappcontact;
 • 1 tussenevaluatie;
 • eindevaluatie.

Leefstijl vervolgpakket – Large

 • 11 consulten leefstijlcoaching;
 • 4 consulten beweegcoaching;
 • online account Geeresteinsport- en voedingsapp;
 • 2 keer per week whatsappcontact;
 • 2 tussenevaluaties;
 • eindevaluatie.

Optioneel: Het is mogelijk om de pakket uit te breiden met voedingsbegeleiding door de diëtiste en/of een belastbaarheidsonderzoek door de fysiotherapeut. Beide zal apart in rekening gebracht worden. Veelal wordt een consult bij de diëtist of de fysiotherapeut vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit kan je terug vinden in jouw polisvoorwaarden.

Wat kan je verwachten tijdens het intakegesprek?

Tijdens dit gesprek gaan we jouw huidige situatie bespreken en jouw doel(en) formuleren. Dit gesprek is vooral om helder te krijgen wat jij wilt en waar je nu staat. Na dit gesprek plannen we een vervolggesprek waar we met je doel(en) aan de slag gaan. Daarin gaan we jouw leefstijl in kaart brengen, dus we kijken naar wat jouw eet- en beweeggewoonten zijn en je dagelijkse leven. We doen ook een lichaamsmeting voor je BMI, taille omtrek, vetpercentage en berekenen je basaal metabolisme. In dit gesprek gaan we concreet je hulpvraag formuleren en je doel bepalen. Na dit gesprek krijg je een aantal vragenlijsten en/ of opdrachten mee naar huis. In de gesprekken die we hierna hebben kijken we samen naar de acties, de resultaten en staan we stil bij de successen die al behaald zijn. 

Wil je kennismaken met leefstijlcoaching?

Ervaar je een probleem op het gebied van je leefstijl en kom je er zelf niet verder mee? Loop je telkens tegen hetzelfde aan? Heb je er zin in om dit nu voor eens en altijd goed aan te pakken? Wil je voor jezelf kiezen en vind je het waard om te investeren in jezelf?

Wacht dan niet langer en zet die eerste stap in de goede richting en neem contact op met onze leefstijlcoach: